Vaasalainen hedge myy Saksassa

Saksalaiset piensijoittajat ovat voineet sijoittaa noin vuoden verran vaasalaisen, hedgesijoitukseen erikoistuneen Estlander & Rönnlundin kehittämään er Global XL -sijoitusohjelmaan. Suomessa suurelle yleisölle melko tuntemattoman yhtiön nimi on esiintynyt kuluvana vuonna useaan otteeseen saksalaisten sijoituslehtien sivuilla.

Facebook Twitter LinkedIn
- Saksa on houkutteleva, iso markkina. Olemme saaneet siellä hyvän vastaanoton. Asiakaskunta on aivan eri kuin mihin olemme aiemmin tottuneet, yhtiön perustaja Kaj Rönnlund sanoo.

Aiemmin yhtiö on palvellut Saksassa instituutiosijoittajia.

Saksan vähittäismarkkinoille Estlander & Rönnlundin houkutteli markkinan koko sekä lainsäädäntö, joka mahdollistaa paketoitujen hedgerahastojen myymisen suoraan yksityissijoittajille. Saksan vähittäismyyntiä varten Barclay Bank kehitti velkakirjalainan, joka on linkitetty Estlander & Rönnlundin hedgeohjelmaan. er Global XL-velkakirjalainan minimisijoitus on tuhat euroa. Sijoittajia lainalla on

jo tuhansia.

Tuote poikkeaa Estlander & Rönnlundin ohjelmaan sidotuista muista tuotteista paitsi alhaisella minimisijoituksellaan ja asiakaskunnallaan, myös konseptillaan. Velkakirja on yhtiön ensimmäinen myyntivalmis tuote. Tähän saakka Estlander & Rönnlundin sijoitusohjelmat ovat olleet vain räätälöidysti institutionaalisten sijoittajien saatavilla.

- Tätä voisi sanoa myös eräänlaiseksi brändinrakentamiseksi, Rönnlund sanoo.

Saksassa Estlander & Rönnlundin ja er Global XL:n brändiä rakennetaan muun muassa yhtiön pitkän historian varaan.

Vaikka historiallinen tuotto ei olekaan tulevan tae, toimitusjohtaja ja yrityksen toinen perustaja Martin Estlander muistuttaa vain harvan hedgerahaston voivan näyttää sijoittajilleen miten se on toiminut eri taloudellisissa tilanteissa kuluneen 15 vuoden ajan.

Estlanderin mukaan yhtiössä pohditaan parhaillaan, tuotaisiinko Estlander & Rönnlundin ohjelmiin sidottu tuote tai rahasto myös suomalaisten yksityissijoittajien ulottuville. Päätöksiä asiasta ei toistaiseksi ole tehty.

Rahakone kolmessa vuorossa

Estlander & Rönnlundin hedgeohjelmat perustuvat matemaattiseen mallinnukseen. Perusstrategioita yhtiöllä on kolme, joista tunnetuin on nimeltään Global Markets. Varoja yhtiöllä on hoidossaan noin 440 miljoonan Yhdysvaltain dollarin eli noin 368 miljoonan euron edestä.

Kesäkuussa Estlander & Rönnlundin kaupankäyntideskissä Vaasassa siirryttiin kolmivuorotyöhön. Nyt tietokoneet tekevät kauppaa 24 tuntia vuorokaudessa. Kaupankäynti on täysin automatisoitu.

- Yötyöhön siirtyminen on sujunut yllättävänkin hyvin. Nyt voimme tehdä Aasiassa kauppaa silloin kun Euroopassa nukutaan, Martin Estlander sanoo.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja