24 osaketta vuodelle 2030

Uskomme näiden yritysten hyötyvän ainakin yhdestä suurtrendistä seuraavan vuosikymmenen aikana.

Susan Dziubinski 30.10.2020
Facebook Twitter LinkedIn

24 Stocks

Vuonna 2020 osakesijoittaminen on ollut myrskyisää. Markkinat nousivat uusiin huippuihin vuoden alkupuolella kunnes koronavirus suisti kehityksen kiskoltaan, mutta markkinat nousivat taas yllättävän nopeasti.

Korona pandemian pysyvyys, taloudellinen epävarmuus ja tulevat USA:n vaalit todennäköisesti pitävät sijoittajat varpaillaan vielä pitkään.

Mikä siis on resepti onnistuneeseen osakepoimintaan näin sekavina aikoina? Morningstarilla uskomme että vastaus on keskittyminen fundamentteihin ja pitkäaikaiseen sijoittamiseen.

2020 Morningstar Sijoitus Konferenssissa ryhmä Morningstarin vanhempia osakeanalyytikkoja solvelsi fundamentteihin perustuvaa lähestymistapaamme muutamiin sijoitusaiheisiin, joiden odotamme dominoivan seuraavan vuosikymmenen aikana - ja jakoi muutaman parhaista sijoitusideoistaan.

Tässä on tiivistelmä.

Teema #1: Kannabis

Kannabis osakkeet ovat olleet vuoristoradalla viime vuosina, myöntää sektorin johtaja Kris Inton. Odotamme kuitenkin, että kannabiksen kulutuksessa tapahtuu seuraavan vuosikymmenen aikana paljon muutoksia, mikä johtaa kasvuun. Tällä hetkellä Yhdysvaltojen laillisten markkinoiden arvioidaan olevan yli 10 miljardia dollaria; vuoteen 2030 mennessä ennustamme tämän luvun nousevan yli 80 miljardiin dollariin, hän kertoo.

Mistä tuo kasvu tulee? Muut osavaltiot tulevat todennäköisesti laillistamaan tetrahydrokannabinoli (THC) kannabiksen - ja pandemia saattaa vain kiihdyttää sitä, kun osavaltiot etsivät uusia verodollareita budjettivajeiden korjaamiseksi, kertoo Inton. Uskomme myös, että mustan pörssin käyttäjät siirtyvät säännellyille, laillisille markkinoille ja että käyttäjien määrä kasvaa laillisuuden myötä.

"Lailliset markkinat ovat valmiita massiiviselle kasvulle, josta hyötyvät kaikki kannabiksen tuottajat", Inton toteaa.

Useat mainitut kannabiksen tuottajat ovat tällä hetkellä aliarvostettuja.

Cannabis Stocks

Teema #2: 5G

“Näemme 5G:n enemmän osana langattomien laitteiden evoluutiota kuin vallankumousta”, vakuuttaa sektorin johtaja Mike Hodel. Odotamme alalta jatkuvia sijoituksia verkkoyhteyksiin, jotta he voivat vastata kuluttajien kysyntään ja parantaa palveluitaan.

Uskomme, että 5G:stä eniten hyötyvät sovelluskehittäjien ja mediayritysten kaltaiset firmat, jotka voivat hyödyntää teknologiaa innovaatioiden edistämiseksi. Hodel myöntää että, näiden yritysten tunnistaminen etukäteen on vaikeaa koska niin monet tulevat todennäköisesti startupien muodossa.

Tästä huolimatta 5G-palveluita helpottavat yritykset hyötyvät myös - mukaan lukien puolijohdeyritykset, kuten Skyworks (SWKS), Qualcomm (QCOM) ja Qorvo (QRVO), sekä laitetoimittajat, kuten Nokia (NOKIA). Dish Network (DISH) saattaa olla kiinnostava spekulatiivinen pelaaja, sanoo Hodel, suunnitellessaan uuden langattoman verkon rakentamista. Ja niille, jotka etsivät valintaa valtavirran operaattoreista, pidämme Verizonista (VZ) - mutta haluaisimme sen olevan turvallisemmalla marginaalilla.

ESG Stocks

Teema #3: Sähköajoneuvot

Ennustamme, että vuonna 2030 joka viides maailmanlaajuisesti myyty ajoneuvo saa virtaa sähköstä, raportoi vanhempi analyytikko Seth Goldstein. Sähköajoneuvojen käyttöönotto lisääntyy, kun ne saavuttavat kustannus- ja toiminnallisen pariteetin polttomoottoriajoneuvojen kanssa, minkä odotamme tapahtuvan vuonna 2025.

Mitä se sisältää? Kulujen kannalta oletamme, että sähköajoneuvot tulevat olemaan halvempia kuin polttomoottoriajoneuvot omistuksen kokonaiskustannusten perusteella vuoteen 2025 mennessä, mikä sisältää ostohinnan, tankkauskustannukset (kaasu vs. sähkö) ja ylläpidon. Uskomme todellakin, että sähköautot ovat tuolloin halvempia ilman valtion tukia, erityisesti edullisempien paristojen ja suuremman valmistusasteen vuoksi, Goldstein sanoo. Toiminnallisuuden osalta oletamme, että sähköajoneuvojen keskimääräinen range yhdellä latauksella ylittää 400 km suurempien ja tehokkaampien akkujen ansiosta. Näemme myös latausaikojen laskevan, kun laturit tehostuvat ja latausasemien määrä lisääntyy, hän toteaa.

Löydämme sijoitusmahdollisuuksia koko toimitusketjussa, mukaan lukien litiumvalmistajat, autotoimittajat ja autovalmistajat.

Electric Vehicle Stocks

Teema #4: Uusiutuva energia

Uusiutuvalla energialla on mahdollisuus muuttaa koko energia-alaa ja syrjäyttää fossiiliset polttoaineet, sanoo strategi Travis Miller. Emme oleta uusiutuvan energian täysin korvaavan fossiilisia polttoaineita seuraavan vuosikymmenen aikana, mutta ennustamme sen muodostavan 22 % sähkön tuotannosta vuoteen 2030 mennessä, toteaa Miller. Tänä päivänä uusiutuvaa energiaa on noin 7-8 % koko tuotannosta.

Odotamme uusiutuvaa energiaa kannustavien yritysostojen ja valtiotason linjausten yhdistelmän ajavan kasvua. Meidän mielestämme tuulienergian kasvuarviot ovat yliarvostettuja ja aurinkoenergia tulee olemaan tärkeämpi tekijä.

Sijoittajat voivat altistua uusiutuvalle energialle yhdellä kolmesta tavasta - investoimalla suoraan uusiutuvien energialähteiden valmistajiin (kuten First Solar (FSLR)), valitsemalla yrityksiä, jotka investoivat infrastruktuuriin uusiutuvan energian tukemiseksi (Edison International (EIX)) tai ostamalla yrityksiä, jotka tekevät molempia (NextEra Energy (NEE)).

Energy Stocks

Teema #5: Big Pharma/biotekniikka

Useita paradigmanmuutoksia on tapahtumassa, mikä antaa Big Pharmalle ja biotekniikalle mahdollisuuden säilyttää taloudelliset vallihaudat seuraavan vuosikymmenen aikana, vakuuttaa strategi Karen Andersen. Nämä yritykset ovat siirtäneet tutkimus- ja kehitysfokuksensa pois ensisijaisesta hoidosta kohti markkinarakoja, joissa lääkevalmistajat voivat ylläpitää vahvaa hinnoittelua tyydyttämättömälle kysynnälle, hän sanoo. Lisäksi edistyminen immuunionkologiassa, soluterapiassa ja geeniterapiassa voi muuttaa syövän ja harvinaisten sairauksien hoitoa. Ja kiitos FDA: n halun hyväksyä nopeasti uudet uudet innovatiiviset lääkkeet, lääkkeiden kehitysaika lyhenee, hän huomauttaa.

Hinnoittelu ja politiikka ovat kuitenkin edelleen vastatuulia lääkkeiden valmistajille. Riippumatta siitä, kuka voittaa Valkoisen talon marraskuussa, odotamme jonkinlaista politiikan muutosta Amerikassa, sanoo Andersen, mutta uskomme, että kaikki muutokset johtavat korkeintaan hallittavaan 2 prosentin laskuun teollisuuden myynnissä. Lisäksi odotamme vähemmän tapauksia, joissa uusien lääkkeiden hinnoittelu ylittää kustannustehokkuuden ohjeet.

Kaiken kaikkiaan lääkkeiden ja biotekniikan jatkuvan innovaation pitäisi kuitenkin korvata patenttitappiot ja vastatuulet.

Biotech Stocks

Susan Dziubinski ei omista osakkeita yhdestäkään mainitusta yrityksestä. Lue lisää Morningstarin editoriaalisista käytännöistä.

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
DISH Network Corp Class A  
Edison International74,84 USD0,75Rating
First Solar Inc233,24 USD-0,09Rating
NextEra Energy Inc76,00 USD1,74Rating
Nokia Oyj3,66 EUR-0,19Rating
Qorvo Inc122,80 USD0,24Rating
Qualcomm Inc202,43 USD1,29Rating
Skyworks Solutions Inc112,33 USD2,16Rating
Verizon Communications Inc41,43 USD0,31Rating

Tietoja kirjoittajasta

Susan Dziubinski  Susan Dziubinski is senior product manager with Morningstar.com.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja