Seligson & Co siirtyy LähiTapiolan omistukseen

Matalien kustannusten puolestapuhujana tutuksi tullut yhtiö perustettiin 1997.

Facebook Twitter LinkedIn

Seligson & Co siirtyy kokonaan LähiTapiolan omistukseen. Yhtiöt kertoivat kaupasta maanantaina 10.8. LähiTapiola on jo aiemmin ollut Seligsonin vähemmistöomistaja ja tarjonnut sen rahastoja esimerkiksi eläkevakuutuksissaan.

Nähtäväksi jää, millaisia vaikutuksia Seligson & Co:n profiiliin kaupalla on pitkällä tähtäimellä. Tällä erää yhtiöt luonnollisesti vakuuttavat, että kaikki jatkuu niin kuin ennenkin. Kauppa myös vaatii viranomaishyväksynnän.

Useita indeksirahastoja pyörittävä Seligson & Co on tullut tunnetuksi matalien kustannusten puolestapuhujana. Vaikka yhtiöllä on myös useita aktiivisia - eli markkinoiden voittamiseen pyrkiviä - rahastoja, Seligsonin edustajat ovat tavanneet muistuttaa, että mennyt ylituotto ei ole tae tulevasta.

Yhtiön suurimmat rahastot ovat Top 25 Brands -indeksirahasto (382 miljoonaa euroa kesäkuun lopussa) sekä Helsinki 25 indeksiosuusrahasto (282 miljoonaa). Yhteensä yhtiön rahastoissa on noin kahden miljardin pääomat.

Aiemmin merkittävä rahasto kooltaan ja tuottomielessä oli Russian Prosperity, mutta Ukrainan kriisin myötä kiinnostus Venäjää kohtaan väheni. Lisäksi neuvonantajana toimiva Prosperity perusti oman rahaston Luxemburgiin.

Seligson & Co on vähintäänkin vakavarainen yhtiö. Käteiset varat olivat 12,4 miljoonaa vuoden 2019 lopussa ja taseen loppusumma 15,2 miljoonaa Finanssivalvonnan julkistamien tilastojen perusteella. Vuosittaiset palkkiotuotot ovat olleet kuuden miljoonan luokkaa.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja