Tervetuloa uusille morningstar.fi-sivuille! Tutustu tarkemmin muutoksiin ja sivuston uusiin työkaluihin, jotka auttavat sijoittamaan paremmin.

Rahavirrat vaimenivat elokuussa

Euroopan suurin rahasto kasvoi jälleen tuntuvasti ja on jo 46 miljardin euron kokoinen.

Alkuvuoden 2017 Euroopan sijoitusrahastot saivat runsaasti pääomaa, mutta elokuussa tahti vaimeni selkeästi. Silti rahastot saivat lähes 38 miljardia euroa uutta pääomaa. Merkittävin pudotus tuli osakerahastoissa, edelliskuukauden 18 miljardista kolmeen, Morningstar rahastodata kertoo.

Kyse ei ollut vain aktiivisten rahastojen heikosta menestyksestä, tai menekistä. Myöskään passiiviset rahastot eivät kiinnostaneet aiempien kuukausien tapaan.

Kiinnostus osakeriskiin katosi kautta linjan. Suosituimpien kymmenen Morningstar-kategorian joukossa ei ollut elokuussa kuin yksi osakeluokka. Korkorahastot ovat sen sijaan edelleen rahastosijoittajien kiinnostuksen kohteena, ja niihin tuli lähes 22 miljardia euroa uutta pääomaa. Sijoittajia kiinnostivat erityisesti globaalisti korkoihin sijoittavat joustavat rahastot. Samoin kehittyvien maiden lainarahastot saivat hyvin uutta rahaa.

Euroopan suurin rahasto on kalifornialaisen Pimcon GIS Income 46 miljardilla eurolla. Tänä vuonna rahasto on kerännyt peräti 27 miljardia eurooppalaisten sijoittajien pääomaa.

Europe's largest funds

AVAINSANAT

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
PIMCO GIS Income E USD Acc14,80 USD0,42

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko