Rahavirrat vaimenivat elokuussa

Euroopan suurin rahasto kasvoi jälleen tuntuvasti ja on jo 46 miljardin euron kokoinen.

Facebook Twitter LinkedIn

Alkuvuoden 2017 Euroopan sijoitusrahastot saivat runsaasti pääomaa, mutta elokuussa tahti vaimeni selkeästi. Silti rahastot saivat lähes 38 miljardia euroa uutta pääomaa. Merkittävin pudotus tuli osakerahastoissa, edelliskuukauden 18 miljardista kolmeen, Morningstar rahastodata kertoo.

Kyse ei ollut vain aktiivisten rahastojen heikosta menestyksestä, tai menekistä. Myöskään passiiviset rahastot eivät kiinnostaneet aiempien kuukausien tapaan.

Kiinnostus osakeriskiin katosi kautta linjan. Suosituimpien kymmenen Morningstar-kategorian joukossa ei ollut elokuussa kuin yksi osakeluokka. Korkorahastot ovat sen sijaan edelleen rahastosijoittajien kiinnostuksen kohteena, ja niihin tuli lähes 22 miljardia euroa uutta pääomaa. Sijoittajia kiinnostivat erityisesti globaalisti korkoihin sijoittavat joustavat rahastot. Samoin kehittyvien maiden lainarahastot saivat hyvin uutta rahaa.

Euroopan suurin rahasto on kalifornialaisen Pimcon GIS Income 46 miljardilla eurolla. Tänä vuonna rahasto on kerännyt peräti 27 miljardia eurooppalaisten sijoittajien pääomaa.

Europe's largest funds

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
PIMCO GIS Income E USD Acc15,67 USD-0,27Rating

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja