Mitä salkunhoitajat painottavat kehittyvissä maissa?

Kiina alipainossa, Intiaa suositaan. Salkunhoitajat ovat indeksiä vahvemmin mukana kulutusyhtiöissä.

Simon Dorricott 30.05.2017
Facebook Twitter LinkedIn

Vertailu kehittyvien maiden rahastojen salkunhoitajien ja vertailuindeksin (MSCI EM) välillä kertoo, että salkunhoitajilla on selkeitä mieltymyksiä maiden ja sektorien suhteen.

Maat
Merkittävin alipaino on Kiinassa, joka on indeksissä suurin maa vielä selkeämmin kuin rahastoissa. Salkunhoitajia huolestuttavat hidastuva talouskasvu. Lisäksi monet tuntemistamme salkunhoitajista mainitsevat heikon corporate governancen esteenä lisätä panoksia Kiinaa. Erityisesti kiinalaiset pankit ovat alipainossa.

EM country weights

Alipainossa maista ovat myös Etelä-Korea ja Taiwan. 

Intiaa salkunhoitajat sen sijaan suosivat maan suotuisten kasvunäkymien vuoksi.

Sektorit
Salkunhoitajat tyypillisesti ylipainottavat yhtiöitä, jotka hyötyvät kehittyvien maiden kotimaisen talouden kasvusta. Erityisesti päivittäistavarayhtiöt ovat suosiossa indeksiä enemmän (consumer staples). Samoin kestokulutustavarayhtiöt ovat miedossa ylipainossa.

Tilaa kulutusyhtiöille antavat energia, perusteollisuus ja it-yhtiöt, jotka ovat jonkin verran alipainossa tyypillisessä EM-rahastossa.

EM sector biases

Analyytikkoreitattujen rahastojen painot
Kaikkien rahastojen keskiarvo kertoo tendensseistä. Mutta kaikkien rahastojen salkunhoitajat eivät ole yhtä hyviä. Yksi valikoitu joukko ovat rahastot, joilla on Morningstarin analyytikoiden positiivinen arvosana (Gold, Silver tai Bronze).

Näillä meistä erityisen hyvillä rahastoilla on vieläkin suurempi alipaino Kiinassa, kymmenen prosenttiyksikköä alle MSCI EM -indeksin tason. Samoin ylipainojen puolella Intia on vielä suuremmassa suosiossa kuin koko kategorian rahastoilla keskimäärin.

Päivittäiskuluttajatuotteita valmistavissa yhtiöissä mitalistirahastoilla on suurempi ylipaino, ja toisaalta teknologiayhtiöissä vähemmän varoja kuin kilpailijoillaan keskimäärin.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Simon Dorricott  on Morningstarin rahastoanalyytikko.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja