Odin Norgen arvosanaksi Negative

Rahaston sijoittajana on saanut kokea todella kovia finanssikriisin jälkeen.

Facebook Twitter LinkedIn

Olemme laskeneet Norja-rahasto Odin Norgen arvosanan tasolle Negative eli kehotamme sijoittajia välttämään tai vähentämään omistustaan rahastossa.

Rahasto on tuonut sijoittajille erittäin heikkoja tuottoja finanssikrisiin jälkeen. Suureksi kasvanut rahasto omisti runsaasti pienten yhtiöiden osakkeita. Asialle ei tehty riittävästi tarpeeksi aikaisin, ja nyt on mennyt useita vuosia salkun muuttamiseksi tasapainoisemmaksi.

Kolme vuotta (2011-2014) rahastoa vetäneen Carl Erik Sandon alaisuudessa tuotto oli erittäin heikkoa. Kesäkuussa 2014 Sando sai mennä ja rahasto siirtyi sijoitusjohtajana toimineelle Jarle Sjolle, josta tuli kolmas salkunhoitaja kolmen vuoden aikana. Epävakautta lisää, että rahaston sijoitusprosessi on muuttunut useaan kertaan viime vuosien aikana.

Sjolla on kokemusta laivanvarustus- ja energiasektorien salkunhoidosta, mutta ei laajemmasta Norja-salkusta. Lisäksi rahaston palkkiot ovat luokassa korkeat 2,0 prosenttia ja Odin meistä keskivertoa heikompi rahastovarojen hoitaja.

Analyytikkomme Thomas Furuseth kirjoittaa analyysissään: "Rahasto saa arvosanamme Negative. Odotamme salkunhoitajatilanteen ja sijoitusprosessin stabiloitumista sekä mieluiten myös alempia palkkioita."

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Morningstar Fund Analysts  Morningstar fund analysts cover more than 1,700 mutual funds and write regular commentary covering fund industry news, fund investing trends, picks, portfolio planning, international investing, and more.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja