Japanin osakemarkkinat kolmen kuvion valossa

Arvostustaso ei ole erityisen korkea verrattuna muihin kehittyneisiin markkinoihin.

Facebook Twitter LinkedIn

Japanin markkinat ovat kaikonneet monien sijoittajien tutkalta, kun taas 1980-luvulla ne olivat maailman suurimmat. Japanista on kuitenkin saanut mukavaa tuottoa, ja silti talouden paluu deflaation porteilta mahdollisesti terveempään tilaan on vasta meneillään.

Tässä Japanin markkinat kolmen kuvion valossa:

Japanin P/E

Osakkeiden arvostustasoa kuvaava P/E-luku (hinta suhteessa ennustettu tulos) kertoo Japanin olevan selvästi muuta kehittynyttä maailmaa löyhemmin arvostettu. Vielä 2013 Japani oli suurin piirtein muun kehittyneen maailman tasolla.

Japanin sektorien arvostukset

Sektoreista energia näyttäisi olevan Japanissa aliarvostetuin suhteessa Morningstarin kvantitatiivisesti osakkeille määrittämiin käypiin arvoihin. Yliarvostetuimpia näyttävät olevan viestintä sekä defensiiviset kulutusyhtiöt, jotka ovat tyypillisesti vakaita ja maksavat suhteellisen korkeaa osinkoa. Oheiset luvut on laskettu keskiarvoina Morningstarin Japani-indeksistä, joten pienellä yhtiöllä on sama paino kuin suurellla.

Japanin korrelaatio muihin markkinoihin

Japani on sijoituksena erittäin hyvin hajauttava, erityisesti suomalaiselle osakesijoittajalle. Korrelaatio Japanin ja Suomen markkinoiden välillä on vain 32 prosenttia.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja