Twitterin haasteet pysyvät vaikka johto vaihtuu

Perustaja palaa Twitterin johtoon väliaikaisesti. Emme näillä näkymin muuta arviotamme osakkeen mielekkäästä arvosta.

Facebook Twitter LinkedIn

Dick Costolo on ilmoittanut jättävänsä Twitterin toimitusjohtajuuden heinäkuun alussa. Hän jatkaa kuitenkin yhtiön hallituksessa. Costolo oli toimitusjohtajana viisi vuotta. Twitterin perustaja Jack Dorsey ottaa väliaikaisesti toimitusjohtajan tehtävän kunnes yhtiölle on löytynyt uusi johtaja.

Pidämme ennallaan arviomme Twitterin osakkeen 36 dollarin käyvästä arvosta (markkinakurssi noin 36 dollaria 15.6.). Meistä Twitterillä on kapea kilpailuetu (narrow moat).

Vaihdos ei poista Twitterin haasteita. Käyttäjien määrän kasvu on hidastunut. Uudet mainostyypit eivät ole saavuttaneet niille asetettuja toiveita. Toimitusjohtajan vaihdos kertoo meille siitä, että tilanne tuskin paranee lyhyellä tähtäimellä.

Meidän 36 dollarin näkemyksemme käyvästä arvosta perustuu hyvin optimistiseen arvioon yhtiön tulevaisuudesta. Yksi oletuksista on, että Twitter ylittää 500 miljoonaa käyttäjää 2017 mennessä. Nykyarvostuksellaan Twitterissä ei meistä ole juurikaan varomarginaalia, jota sijoittajalle olisi hyvä olla osaketta hankkiessaan. Jos Twitter ei onnistu kiihdyttämään tahtia, jolla käyttäjistä saadaan dollareita irti, nykyinen hintanäkemyksemme voi olla liian optimistinen.

Uskoaksemme yritysosto olisi paras ratkaisu Twitterin osakkeenomistajille. Jokin muu yhtiö voisi kenties paremmin onnistumaan käyttäjien toiminnan muuttamisen rahaksi mainosten kautta. Twitterin kireä arvostus on kuitenkin hidaste, samoin kuin yhtiön olematon tuloksentekokyky ja korkea yritysarvo (EV). Meistä osakkeen hinnan täytyisikin pudota ennen kuin suosittelemme Twitteriä ostokohteeksi.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Rick Summer, CFA, CPA  Rick Summer, CFA, CPA, is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings