Ovatko rajamaat kehittyvien parhaimmistoa?

Niin sanotut frontier- eli rajamaat ovat viime aikoina tarjonneet paremman tuoton kuin sijoitukset perinteisille kehittyville markkinoille. Riskejä ei kuitenkaan pidä aliarvioida.

Shannon Kirwin 19.11.2014

Sijoittajat etsivät edelleen nälkäisinä tuottoa. Sitä haetaan koroissa riskipitoisista lainapapereista niin yritys- kuin valtiopuolella, ja osakkeissa esimerkiksi niin sanotuista rajamaista eli frontier-markkinoista.

Rajamaat ovat kehittyvistä maista vähiten kehittyneitä. Finanssi-instituutioiden kypsyys ja kehitys on perinteisiä kehittyviä maitakin jäljessä. Esimerkiksi Ghana, Libanon ja Vietnam ovat markkinoiltaan pienempiä kuin kehittyvät maat, esimerkiksi Brasilia ja Kiina. Rajamaiden markkinoille pääsy on myös vaikeampaa, eivätkä ne ole useinkaan niin avoimia kuin kehittyvät maat. Silti ne ovat viime vuosina onnistuneet saamaan eurooppalaisten sijoittajien hyväksynnän.

(Lue lisää artikkelistamme: Tässä perustiedot frontier-markkinoille)

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
AVAINSANAT

Tietoja kirjoittajasta

Shannon Kirwin  is a fund analyst with Morningstar

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet