Synteettiset etf:t menettävät asemiaan

Deutsche perääntyy ja muuntaa swap-pohjaisia etf:iään perinteisiksi.

Ali Masarwah 17.12.2013
Facebook Twitter LinkedIn

Pörssinoteerattujen rahastojen eli etf:ien tuotepaletti on menossa uusiksi. Perinteisten etf-rahastojen (ns. fyysisesti replikoidut) kanssa kilpailleet synteettiset eli swap-sopimuksiin perustuvat rahastot ovat menettämässä merkittävän puolestapuhujansa, Deutsche Bankin.

Deutsche on ilmoittanut muuntavansa tarjontaansa db x-trackers-rahastoissa yhä enemmän synteettisistä perinteisiksi. Synteettiset rahastot menettävätkin markkinaosuuuttaan ja perinteiset eli suoraan markkinoilta osakkeita ja korkopapereita ostavat vahvistavat asemaansa.

Deutsche ilmoitti joulukuun alussa muuntavansa 18 rahastoaan synteettisistä fyysisiksi. Se on reaktiota markkinoiden muutokseen. Sijoittajat varovat synteettisiä etf-rahastoja aiempaa enemmän, sillä niihin sisältyy vastapuoliriski. Synteettisten etuna on kuitenkin usein alhaisempi tracking error eli ne nseuraavat yleensä indeksiään tarkemmin.

Deutschen markkinaosuus on pudonnut 12,5 prosenttiin kun taas fyysistä replikointia suosiva, BlackRockin omistama iShares hallitsee puolta markkinoista. Nyt Deutsche tavoittelee 20 prosentin markkina-asemaa.

Deutsche tarjosi vuoden 2012 lopulle asti pelkästään synteettisiä etf:iä. Se kuitenkin taipui huomatessaan markkinaosuutensa lipsuvan. Nyt kurssi muuttuu kokonaan.

Laajempi saksankielinen artikkelimme morningstar.de-sivustolla.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Ali Masarwah

Ali Masarwah  on Morningstarin saksankielisten verkkosivustojen päätoimittaja.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja