Euroopan parhaat: Bolton, Jain ja Invescon tiimi

Morningstarin analyytikot valitsivat neljättä kertaa vuoden parhaat salkunhoitajat.

Facebook Twitter LinkedIn

Morningstarin analyytikot ovat valinneet vuoden parhaiksi salkunhoitajiksi Euroopassa kolme kokenutta ja koeteltua salkunhoitajaa tai salkunhoitotiimiä. Palkitut ovat osoittaneet erinomaisuutensa viimeisen vuoden aikana mutta ovat hoitaneet asiakkaittensa rahoja taidolla ja huolella myös pidemmällä aikavälillä.

Voittaja, eurooppalaiset osakkeet:

Nigel Bolton, BGF European ja BGF European Focus
(Morningstar Analyst Ratingit: Silver)

“Nigel Bolton on rakentanut yhden Euroopan vahvimmista osakesijoitustiimeistä, jonka jäsenet ovat hänelle uskollisia – heistä moni tuli SWIP:stä BlackRockiin Boltonin perässä. Boltonin äskettäinen valinta BlackRockin Euroopan, Lähi-idän ja Aasian sijoitusjohtajaksi on vain yksi lisätodiste hänen kyvyistään johtajana. Pidämme BlackRockin tiimipohjaisesta sijoitusprosessista, joka nojaa vahvaan omaan tutkimukseen ja tiukkaan osakevalintaan. Päätöksiin vaikuttavat myös tiimin näkemykset makro- ja osakemarkkinoita vaanivista riskeistä. Yhdistettynä Boltonin tasapainoiseen ja joustavaan sijoitustapaan nämä tekijät ovat johtaneet vahvaa tuottoon aina siitä lähtien, kun hän otti rahastot hoitoonsa vuonna 2008”, sanoo Christopher Traulsen, CFA, Morningstarin Euroopan rahastotutkimuksen johtaja.

Voittaja, globaalit osakkeet:

Rajiv Jain, Vontobel Emerging Markets Equity ja Vontobel Global Value
(Morningstar Analyst Ratingit: Silver)

“Rajiv Jain etsii laatuyhtiöitä, jotka kasvavat vahvasti ja kestävästi, ja joiden viiden seuraavan vuoden tuloksen hän katsoo voivansa ennustaa mielekkäällä tarkkuudella. Tällainen ote johtaa yleensä sijoittamaan monenlaisiin kuluttajalähtöisiin yhtiöihin, joilla on suuri paino kehittyvillä markkinoilla kuten Coca-Cola, Philip Morris ja Standard Chartered. Tuottoluvut vahvistavat Vontobel Emerging Markets ja Vontobel Global Value -rahastojen pystyneen rajaamaan tappioita markkinoiden laskiessa, kun taas nousussa rahastot ovat tuottaneet yli ajan hyvin siitä huolimatta, että niiden ei voi odottaa menestyvän erityisen hyvin kun riskisijoitukset nousevat vahvasti (low-quality rallies). Globaaleja osakesijoituksia harkitseva, mutta riskiä välttävä sijoittaja on näissä rahastoissa hyvissä käsissä.”

Voittaja, eurooppalaiset korkosijoitukset:

Paul Read ja Paul Causer, Invesco Euro Corporate Bond
(Morningstar Analyst Rating: Silver)

“Paul Read ja Paul Causer ovat jälleen muistuttaneet meitä siitä, miksi he ovat niin vahva pari luovimaan vaativissa olosuhteissa yrityslainamarkkinoilla. Vastoin markkinoiden konsensusta he pitivät kiinni erityisesti finanssisijoituksistaan ja jopa kasvattivat panoksiaan, vastoin vallinnutta käsitystä. He hoitavat hyvin asiakkaidensa rahoja ja ovat kykeneviä sekä halukkaita toimimaan toisin kuin muut.”

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
BGF European A2173,44 EUR0,83Rating
BGF European Focus A234,81 EUR0,82Rating
Coca-Cola Co54,48 EUR0,11
Invesco Euro Corporate Bond A EUR Acc17,81 EUR-0,19Rating
Philip Morris International Inc91,31 USD0,21Rating
Vontobel Emerging Markets Eq B USD658,05 USD-0,25Rating
Vontobel Global Equity B USD394,11 USD0,29Rating

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja