Nordean pienyhtiöt kiinnostivat eniten

Seligson & Co:n rahastot nousussa Morningstarin suosituimpien rahastosivujen joukossa.

Facebook Twitter LinkedIn

Nordean pohjoismaisiin pienyhtiöihin sijoittava Nordic Small Cap on noussut seuratuimmaksi rahastoksi Morningstarilla. Salkunhoitaja Mats Anderssonin vetämä rahasto keräsi vuoden toisen neljänneksen aikana eniten klikkejä sivustollamme oltuaan jo ensimmäisellä neljänneksellä toiseksi suosituin.

Nordic Small Cap sai maaliskuussa Morningstarin palkinnon vuoden 2011 parhaan pohjoismaisena rahastona, ja oli kevään mittaan paljon esillä Nordean mainonnassa. Rahastolla on analyytikkojemme Bronze-rating. Vuoden alusta toukokuun loppuun rahasto oli kerännyt 44 miljoonaa euroa uutta pääomaa.

Toiseksi suosituin alkuvuonna on ollut OP-Venäjän sivusto. Ensimmäisellä neljänneksellä rahasto oli käyttäjiemme keskuudessa suosituin.

Kovassa nousussa Morningstarin käyttäjien keskuudessa on ollut Seligson & Co:n Suomeen sijoittava pörssinoteerattu rahasto, ja myös yhtiön Suomi-indeksirahasto on ollut huomion kohteena. Osasyynä voi olla Helsingin pörssin heilunta, mutta rahastot ovat olleet runsaasti myös esillä mediassa. Lisäksi Seligsonin markkinoima Prosperity Capitalin hallinnoima Venäjä-rahasto on kiinnostanut Venäjän pörssin kurssien heitellessä voimakkaasti, muttei mahdu aivan 10 suosituimman listalle.

Thaimaan pörssin vahva meno ja rahaston alkuvuoden 27 prosentin tuotto ovat nostaneet PYN Eliten katsotuimpien rahastojen joukkoon.  

Turbulentteina aikoina monet sijoittajat tutkivat myös muita kuin kovan riskin osakerahastoja. Dansken sijoittavat ovat seuranneet tiiviisti lyhyen koron Sampo Korko -rahastoa, markkinoita vastaan liikkuvaa Kontraa sekä yhtiön yhdistelmärahastoista matalimmalla osakeriskillä liikkuvaa Kompassi 25:ttä. Seligson & Co:n suuriin brändiyhtiöihin sijoittava indeksirahasto saattaa sekin kiinnostaa hieman alhaisemman volatiliteettinsa vuoksi. Nordean Nordic Small Capin tapaan se sai Morningstarin vuoden parhaan rahaston palkinnon luokassaan.

Vuoden 1. neljänneksen luvut: Sijoittajien katse edelleen Venäjässä

 

Suosituimmat rahastot 2. neljänneksellä
Rahasto Luokka Tuotto vuoden alusta
Nordea Nordic Small Cap Pohjoismaat 10,2
OP-Venäjä Venäjä -0,6
Seligson & Co OMX 25 ETF Suomi 3,2
Nordea Venäjä Venäjä 2,5
Sampo Kompassi 25 Varovainen yhd. 4,5
Seligson & Co Global Top 25 Brands Globaalit osakk. 3,1
Danske Invest Kontra Joustava yhd. -0,7
PYN Elite Thaimaa 27,1
Sampo Korko Lyhyt korko 2,9
OP-Delta Suomi -1,9

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja