Applen näkymät edelleen huolenaihe

Morningstarin analyytikko: kesälle osuva onnistunut uuden iPhonen lanseeraus pelastaisi paljon.

Brian Colello, CPA 24.04.2013
Facebook Twitter LinkedIn

"Applen tammi-maaliskuun tulokset olivat odotustemme mukaiset", kirjoittaa analyysissään Morningstarilla Applea ja muita telealan valmistajia kuten Nokiaa seuraava Brian Colello, CPA. "Olemme kuitenkin jossain määrin huolestuneita kuluvan neljänneksen tapahtumista ja toivomme saavamme tarkempia tietoja iPhonen seuraavan version julkaisusta."

"Tulosjulkistuksen merkittävin uutinen oli Applen päätös nostaa 15 prosentilla osinkoja ja ostaa osakkeita takaisin 50 miljardin arvosta. Apple jakaa näin massiivista käteiskassaansa sijoittajille."

"Pidämme Applen pääomahuoltoa koskevia päätöksiä rohkeina. On mielekästä hankkia matalan koron oloissa varoja korkomarkkinoilta omien osakkeiden ostamiseen. Myös osingon korotus on viisasta politiikkaa."

"Applen kesäkuun loppuun asettama 34,5 miljardin dollarin liikevaihtotavoite ja vain seitsemän dollarin osakekohtainen tulos ovat heikkoja. Jos Apple tuo tänä kesänä innostavan uuden iPhone 5S-mallin, kuten jotkut sen alihankkijoista ovat vihjanneet, emme olisi niin huolestuneita Applen ohjeistuksesta. Toimitusjohtaja Tim Cook kuitenkin puhui kiinnostavista julkaisuista 'tänä syksynä'. Niinpä iPhonen myynnit saattavat olla jopa viime vuoden vastaavia huonommat."

Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Apple Inc224,31 USD0,06Rating

Tietoja kirjoittajasta

Brian Colello, CPA  on Morningstarin seniorianalyytikko osaketiimissä.

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja