Maltillinen yhdistelmä houkuttaa

Sijoittajat ovat suosineet viime aikoina erityisesti korko- ja yhdistelmärahastoja. Yhdistelmärahastot keräsivät uutta pääomaa yhteensä 87,6 miljoonaa euroa, selviää viimeisimmästä Rahastoraportista. Erityisesti vähittäissijoittajien massat ovat kiinnostuneet yhdistelmärahastoista.

Facebook Twitter LinkedIn
OP-Rahastoyhtiön yksikön päällikkö Tapio Ahtiainen korostaa, että helppoa ja valmista pakettiratkaisua etsivä piensijoittaja on yhdistelmärahaston todennäköisin kohderyhmä.

Yhdistelmärahaston salkunhoitajat painottavat sijoituksissaan joko korko- tai osakeinstrumentteja. Yhdistelmärahastoissa sijoitusriski on osakerahastoja pienempi, koska joukkolainat ovat vakauttava elementti.

Yhdistelmärahasto OP-Korko Plussan pääomat ovat yli 250 miljoonaa euroa. Osakesiivustaan huolimatta maltillisen rahaston kysyntä jatkuu, sillä elokuussa nettomerkintöjä tuli yli 25 miljoonaa euroa piensijoittajilta.

Ahtiainen muistuttaa, että rah

asto on jo lunastanut lupauksensa tuottamalla vuoden alusta noin kahdeksan prosenttia osakemarkkinoiden myönteisen kehityksen ansiosta. Tämänhetkisillä korkotasoilla vuotuinen tuotto-odotus on 4-5 prosenttia.

- Historiallisesti tarkasteltuna rahastomme on melko riskitön. Nousevilla osakemarkkinoilla tuotto on ihan hyvää, mutta jos markkina kääntyy laskuun, tämä on suhteellisen riskitön, korostaa Ahtiainen.

Opstock Omaisuudenhoidon sijoitusjohtaja Timo Leskinen kertoo, että OP-Korko Plus -yhdistelmärahastossa osakkeita on pidetty nyt ylipainossa. Normaalisti painotus on 20 prosenttia osakkeita ja loput korkosijoituksia, joista pääosa pitkissä koroissa.

Sammolla on tavalliselle säästäjälle viisi eri riskitason Kompassi-tuotenimellä myytävää rahastoa, joista suosituin, Kompassi 25, sijoittaa 75 prosenttia euromääräisiin korkoinstrumentteihin ja 25 prosenttia kansainvälisiin osakkeisiin. Rahaston koko on lähes 500 miljoonaa euroa.

Sampo Rahastoyhtiön rahastopäällikkö Veijo Kammonen uskoo, että Kompassin suosion takana on helppous. Kammosen mukaan turvallisesti hajautettuja rahastoja on helppo suositella ja asiakkaan ostaa. Kompassi 25:n huikean suosiota selittänee myös varovaisuus.

- Ihmiset säikähtivät 2000-luvun alun huonosti kehittyneitä osakemarkkinoita. Perussijoittaja on edelleen, kohtuullisen varovainen, toteaa Kammonen, joka näkee kuitenkin, että piensijoittajien luottamus osakemarkkinoihin on palautumassa.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja