Etf:t edenneet ryminällä Euroopassa

Vuosi 2014 oli loistava Euroopan pörssinoteeratuille rahastoille, vaikka Yhdysvaltain markkinaosuuteen on vielä paljon matkaa.

Jose Garcia Zarate 20.01.2015
Facebook Twitter LinkedIn

Sanotaan asia niin kuin se on: vuosi 2014 oli fantastinen Euroopan pörssinoteeratuille eli etf-rahastoille. Morningstarin laskelmien mukaan koko kalenterivuoden nettomerkinnät nousivat 43,2 miljardiin euroon. Kyseessä on jättiparannus vuoden 2013 vaivaisesta 10,3 miljardista, ja tätä parempaan tulokseen eli 51 miljardiin euroon on päästy vain aikoinaan vuonna 2008.

Kun arvonnousu otetaan huomioon, Eurooppaan rekisteröityjen etf-rahastojen hallinnoimien varojen määrä nousi 380 miljardiin euroon (26 %), kun vuoden 2013 vastaava luku oli 301 miljardia.

Etf-rahastojen hyvä tulos vuonna 2014 osui yksiin noususuuntaisten mutta ailahtelevien osakemarkkinoiden ja korkosijoituksia tukevan rahapolitiikan kanssa. Perinteisesti ajatellen aktiivisten osakesalkunhoitajien olisi tässä markkinatilanteessa pitänyt pystyä hyödyntämään tilaisuudet paremmin, luomaan lisäarvoa ja ja ylittämään vertailuindeksinsä. Totuus on kuitenkin toinen: alalla tehdyt laskelmat osoittavat, että 75 % Euroopan aktiivisista osakesalkunhoitajista jäivät 2014 tästä perustavoitteesta. Myös eurooppalaisille sijoittajille on hitaasti mutta varmasti alkanut valjeta, että aktiivisten osakesalkunhoitajien on vaikea pystyä synnyttämään ylituottoa vuodesta toiseen.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
AVAINSANAT
etf
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
iShares Core MSCI World ETF USD Acc82,63 USD0,12Rating
Vanguard S&P 500 ETF91,83 CAD0,69Rating

Tietoja kirjoittajasta

Jose Garcia Zarate  Jose Garcia Zarate on Morningstarin etf-analyytikko.

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet