Korkosijoituksille myös valoa

Franklin Templetonin salkunhoitaja näkee mahdollisuuksia kehittyvillä markkinoilla ja high yield -lainoissa.

Facebook Twitter LinkedIn

Valtioiden velkakirjoihin sijoittaneiden kulta-aika oli ja meni, 1980-luvun lopulta aivan viime vuosien tilanteeseen, jossa korot ovat hyvin matalat. Nyt niihin ei juuri enää kannata sijoittaa. Tämä on laajalle levinnyt käsitys, jonka Franklin Templetonin johtava salkunhoitaja David Zahn halusi haastaa Morningstarin sijoituskonferenssissa Oslossa lokakuussa.

Zahnin toivo laskeutuu lähinnä kehittyviin maihin. Niistä monissa valtion velka suhteessa bruttokansantuotteeseen on verraten matala ja vuosittainen julkisen talouden alijäämä siedetttävä tai jopa positiivinen.

Osa suursijoittajista suosii vain ulkoisissa valuutoissa, lähinnä dollareissa, noteerattuja kehittyvien valtioiden velkakirjoja. Zahnin mielestä kuitenkin kehittyvien maiden valuutoilla on vahvistumisen tilaa, koska niiden talous on usein verraten hyvässä kunnossa, ja se voi nostaa paikallisessa valuutassa noteerattujen velkakirjojen arvoa. Hän ei ollut hermostunut viime aikojen turbulenssista joidenkin kehittyvien maiden valuutoissa.

Suin päin kehittyviin maihin ei kuitenkaan tule sijoittaa, vaan Zahn muistuttaa, että salkunhoitajan täytyy katsoa maa maalta, missä tilanne on otollinen.

Zahnista myös Euroopassa on näkyvissä positiivisia merkkejä. Yhteenlaskettuna euromaiden vaihtotaseet ovat ylijäämäisiä. Saksa on edelleen kantava voima vahvan positiivisen vaihtotaseensa ansiosta. Toisaalta Espanjan vaje on pienentynyt selvästi. Kuten Zahn sanoo, se ei johdu haluttomuudesta ostaa muiden maiden tuotteita vaan siitä, että espanjalaisilla ei tällä erää ole varaa tuontitavaroihin samassa mitassa kuin ennen.

Mikäli Saksa ja muut positiivisen vaihtotaseen maat toimivat viisaasti, niiden tulisi Zahnin mielestä sallia inflaation kiihtyminen. Zahn odottaakin Saksan pitkän koron nousevan.

Silti on matkaa siihen, että euromaiden pitkät korot nousevat tasolle, josta ne voivat jälleen laskea ja tuoda korkosijoittajille voittoja.

Zahnin puhe ei keskittynyt yritysten velkakirjoihin, mutta hän kertoi Franklin Templetonin pitävän high yield -lainoja edelleen kiinnostavina.

 

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja