Eufexista historiaa, Elite ostaa

Eufexin perustajista Daniel Pasternack on nyt pöydän toisella puolella ostajana.

Facebook Twitter LinkedIn

Rahastoja välittäneen ja pankkitoimintaakin kokeilleen Eufex Pankki Oyj:n osakkeiden enemmistö siirtyy Elite Pankkiiriliikkeen omistukseen tiistaina julkistetulla kaupalla. Yhteensä uudella yhtiöllä on hoidettavaa varallisuutta toista miljardia euroa.

Eufexin toiminnot sulautetaan Eliteen lukuunottamatta Eufex Rahastohallintoa, joka jatkaa Eliten tytäryhtiönä.

Vuonna 2000 perustettu Eufex on muuttunut matkan varrella monella tavalla. Kahden tohtoriopiskelijan Daniel Pasternackin ja Anders Ekholmin yhtiö keskittyi aluksi rahastotutkimukseen ja -välitykseen, laajensi sitten voimakkaammin varanhoidon suuntaan ja muuttui pankiksi. Tänä vuonna Eufex on kuitenkin ilmoittanut luopuvansa pankkitoiminnasta kannattavuuden puuttuessa.

Elite ja Eufex ovat monella tavalla jo sidoksissa toisiinsa. Eliten toimitusjohtajana toimii Eufexin toinen perustaja ja vähemmistöomistaja Pasternack, joka siirtyi pois Eufexin aktiivisesta toiminnasta kaksikosta ensin. Elite on ollut lisäksi yksi Eufexin palveluiden suurimmista käyttäjistä.

Toinen Eufexin perustaja Anders Ekholm siirtyi keväällä pois Eufexin aktiivisesta toiminnasta tekemään tutkimusta. Hän toimi siihen asti Eufexin sijoitusjohtajana.

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja