Frédéric Degembe luottaa kalliisiin klassikoihin

Luksus ei piittaa muodin vaihteluista.

Facebook Twitter LinkedIn

Kuka

Frédéric Degembellä, 31, on salkussaan varsinainen kultamuna. Ylellisyystuotteisiin sijoittava ING Investin Prestige& Luxe on menestynyt koko historiansa ajan erittäin hyvin. Viime vuoden alussa se nousi Morningstarin vertailussa maailma-rahastojen kirkkaaksi ykköseksi.

Prestige&Luxen suurin yksittäinen sijoitus on ranskalainen LVMH. Salkkuun mahtuu lisäksi myös muun muassa Guccia, BMW:tä, Harley-Davidsonia ja Swatchia.

- Tämän salkun hoitaminen on erittäin mielenkiintoista, sillä kyse ei ole toimialasta vaan teemasta. Luksus on täysin subjektiivinen käsite. Selkein tapa määritellä se on katsoa yhtiön voittomarginaalia. Luksustuotteissa se on poikkeuksellisen korkea.

Degembe vakuuttaa, että salkun menestyksekäs hoitaminen ei vaadi perehtymistä Louis Vuittonin käsilaukkuihin tai Chanelin parfyymeihin. Myöskään muotilehtien selaaminen ei ole välttämätöntä.

- Luksuksessahan ei oikeastaan ole edes kyse muodista. Luksus on leimallisesti klassista, eli se kestää kausivaihtelut.

Ura

Frédéric Degembe on työskennellyt ING Investin Brysselin toimipisteessä neljä vuotta. Hollantilaispankki on yksi Belgian suurimmista varainhoitajista, ja se tähyää ahnaasti lisämarkkinoita ympäri Eurooppaa.

Bryssel on Degemben synnyinkaupunki ja siellä hän on myös suorittanut liiketalouden tutkinnon yliopistossa. Opiskeluaikanaan hän oli vuoden Erasmus-vaihdossa Barcelonassa.

Valmistumisen jälkeen matka eteni vieläkin kauemmaksi The Bank of New Yorkin palvelukseen Singaporeen. Neljä vuotta sitten veri veti takaisin Brysseliin.

ING Invest Prestige&Luxea hän on hoitanut aikaisemminkin ennen kuin otti salkun taas hoitoonsa viime syksynä.

Degembelle ammatinvalinta oli jo nuorena selvä. - On suuri etuoikeus saada tehdä tällaista työtä. Pääsen näkemään, miten yritykset ja teollisuus kokonaisuudessaan toimii. Saan tutkia, mitkä asiat vievät niitä eteenpäin ja mikä selittää menestyksen.

Strategia

Prestige&Luxe luottaa kansainvälisiin, vahvoihin brändeihin. Suurin paino salkussa on Pohjois-Amerikalla, hyvänä kakkosena ovat euroalueen maat.

- Siitä, miten kauan pidämme yksittäisiä osakkeita salkussa, ei ole mitään sääntöjä. Asetamme tietyn tuottotavoitteen, ja ellei markkinoilla tapahdu mitään yllätyksellistä, odotamme, että saavutamme sen.

Degemben sijoituspäätöksissä painavat eniten yritysjohdon tapaamiset. Johtajan sanojen lisäksi tärkeää on se, miten ne esitetään.

- Jälkimmäinen kertoo paljon yhtiön yrityskulttuurista. Kommunikoinnilla on myös suuri vaikutus yrityksen osakekurssiin.

Luksussektori on voimakkaasti syklinen. Se selittää myös Prestige&Luxen viime vuoden huikeaa menestystä. Orastava talousnousu tarttui ensimmäisenä luksukseen liittyvien yritysten osakkeisiin. Toisaalta vertailuvuosi oli poikkeuksellisen vaikea.

- Nyt odotamme vahvistusta markkinoiden asettamille odotuksille. Meillä on hyvät aavistukset sijoittamiemme yhtiöiden joulumyynnistä, mutta odotamme kiihkeästi tarkkoja lukuja.

Ostaa nyt

Degemben mielestä nyt kannattaa sijoittaa yhtiöihin, jotka keskittyvät ydinliiketoimintaansa ja luopuvat rönsyistään.

- Hyvä esimerkki on LVMH, jolla on paljon minibrändejä. Kaikki niistä eivät kuulu yhtiön ydinliiketoimintaan eivätkä vedä myyntiä ylöspäin. Nyt yhtiö karsii rönsyjään. Viime syyskuussa se myi sveitsiläisen kellovalmistaja Ebelin. Odotamme lisää tällaisia siirtoja.

- Myös Richmond on yhtiö, jonka pitäisi keskittyä enemmän ydinbisnekseensä, eli hotellitoimintaan.

Myy nyt

- En halua sanoa yksittäisten yhtiöiden nimiä, mutta me vieroksumme edellä mainitsemieni yhtiöiden vastakohtia. Eli sellaisia yhtiöitä, jotka ovat keränneet kokonaisen rypään erilaisia brändejä, joilla ei ole mitään keskinäistä synergiaa.

- Tästä syystä vältämme sijoittamasta esimerkiksi korumarkkinoille. Siellä toimintaa on hajautettu liikaa ja selvät brändit puuttuvat.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

 

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings