LähiTapiolakin luopuu lunastuspalkkioista

Yhtiö kertoo myös vastaavansa MiFiD II -aikakaudella rahastojensa tutkimuskuluista.

LähiTapiola on jo aiemmin luopunut rahastojen merkintäpalkkioista. Nyt se kertoo jättävänsä myös lunastuspalkkiot perimättä. Muutos tulee voimaan 1.1.2018.

LähiTapiola on myös tehnyt päätöksen siitä, kuka maksaa rahastojen hoitoon käytetyn tutkimuksen kulut. MiFiD II -direktiivi vaatii, että tutkimus hinnoitellaan. Yhtiö voi maksaa kulut omasta pussistaan tai rahastaa ne asiakkailta. LähiTapiola aikoo maksaa tutkimuksen omasta tuloksestaan.

Myös rahastovalikoimassa tulee muutoksia. Eurooppaan ja USA:han on LähiTapiolassa perustettu uudet Eurooppa Markkina ja USA Markkina -rahastot, jotka sijoittavat systemaattisesti. Palkkiot ovat 0,3 prosenttia vuodessa. Sen sijaan vanhat Eurooppa ja USA -rahastot saavat nimeensä "Keskisuuret" ja ne keskittyvät pieniin ja keskisuuriin yhtiöihin.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2020 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet