Vaihtoehtorahastojen listaa hallitsee muutama jätti

Osake- ja korkomarkkinoiden yleisestä suunnasta poikkeaviin sijoituksiin kohdistuu valtava kysyntä.

Facebook Twitter LinkedIn

Sijoittamisen suuri kuva on haasteellinen. Korot ovat niin alhaiset, että ne eivät tyydytä oikein kenenkään tuottovaatimuksia. Osakkeissa taas on nähty monen vuoden nousu, ja siten riski ylihinnoittelusta on kasvanut.

Ei olekaan ihme, että hyvin monet eurooppalaiset sijoittajat ovat siirtäneet katseensa niin kutsuttuihin vaihtoehtoisiin rahastoihin. Ne lupaavat tuottoa, joka ei suoraan ole sidoksissa osake- tai korkomarkkinoiden yleiseen suntaan.

Euroopassa myydään runsaasti reguloituja, niin kutsuttuja "liquid alts" -rahastoja jotka ovat auki päivittäin tai viikottain. Ne ovat kevyempiä versioita hedge-rahastoista, joissa on usein joukossa myös illikvidejä sijoituksia, ja siksi rahasto on auki harvemmin ja sijoittajilta edellytetään enemmän osaamista.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Invesco Global Targeted Ret A EUR Acc10,16 EUR-0,35Rating
SLI Global Abs Ret Strats A Acc EUR12,13 EUR-0,10Rating

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2021 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet