Nostamme näkemystämme Nokian arvosta

Nokialla on odotettavissa vahvan kasvun vuosi ja kannattavuus on hyvä, arvioi Morningstarin analyytikko.

Brian Colello, CPA 02.02.2015
Facebook Twitter LinkedIn

Nokia Oyj (Morningstar-sivu NOK1V)
Päätöskurssi 6,84 (28.1.)
Morningstarin näkemys osakkeen käyvästä arvosta: 7e
Millä arvolla sijoittaja saa vahvan turvamarginaalin? 3,5e
Missä arvossa kannattaa ainakin myydä? 12,25e

Nokian julkaistua tuloksensa 27.1 olemme Morningstarilla käyneet lukuja ja Nokian näkymiä läpi.

Nostamme näkemystämme Nokian käyvästä arvosta 7 euroon aiemmasta 6 eurosta. Taustalla on valuutta: Dollareissa pidämme näkemyksemme ennallaan 7,50 dollarissa, mutta euroluku nousee valuutan heikkenemisen vuoksi.

Sijoittajan on syytä olla selvillä, millaiset oletukset analyytikon näkemyksen taustalla on. Ne antavat piensijoittajalle eväitä arvioida Nokian arvostustasoa.

Näkemyksemme Nokian järkevästä arvosta perustuu muutamaan oletukseen:

-Meistä Nokiaa koskeva epävarmuus on edelleen hyvin korkea, kun yhtiö siirtyy uuteen, kolmeen liiketoiminta-alueeseen jaettuun malliin. Korkea epävarmuus levittää haarukkaa, jossa olemme valmiita sanomaan, että osakkeelle voi antaa vahvan "osta"- tai "myy"-suosituksen.

-Meistä Nokialla ei ole kilpailuetua, joka mahdollistaisi sille markkinoita korkeammat voitot. Tämä laskee käypää arvoa.

Seitsemän euron käypä arvo asettaa Nokian P/E-luvun eli osakkeen hinnan ja tuloksen suhteen tämän vuoden voittojen perusteella 17:ään. Vastaava luku kilpailija Ericssonille on 19.

Ennustamme Nokialle vahvaa 12 prosentin liikevaihdon kasvua tälle vuodelle. Siitä eteenpäin ennustamme viiden prosentin vuosinousua. 

Uskomme verkkoliiketoiminnan (NSN) ja paikannuspalveluiden (HERE) kasvavan tyydyttävää vauhtia. Sen sijaan yhtiön patenttiliiketoiminnasta (Technologies) odotamme korkeampaa 8,5 prosentin vuositason kasvua. Liiketuloksen ennustamme olevan 13-15 prosentin haarukassa. NSN:n tuloskasvu on uskoaksemme noin 12 % (yhtiön oma ennuste 8-13 %) ja lisäpontta tulee patentti- ja lisenssibisneksestä.

 

 

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Brian Colello, CPA  on Morningstarin seniorianalyytikko osaketiimissä.

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings