Fonditalle vähemmistöomistaja Ruotsista

Pörssiyhtiö Bure ostaa viidenneksen pienyhtiöiden poimimiseen erikoistuneesta rahastoyhtiöstä, joka haluaa laajentua Ruotsissa.

Facebook Twitter LinkedIn

Ruotsalainen noteerattu finanssiyhtiö Bure Equity ostaa viidenneksen Fondita Rahastoyhtiön osakkeista suomalaiselta elinkorkolaitos Hereditakselta. Fondita toivoo Bure-yhteyden mahdollistavan paremmat suhteet ruotsalaisiin suuriin sijoittajiin, jotka voisivat olla kiinnostuneita sijoittammaan Fonditan rahastoihin.

Kaupassa eivät liikkuneet Fonditan pääomistajien eli henkilöstön tai eläkkeelle siirtyneen yhtiön perustajan Anders Svartbäckin osakkeet. Kontrolli yhtiössä on näin edelleen perustajilla ja työntekijöillä.

Kevään aikana Fonditassa on tapahtunut myös tehtävämuutoksia. Yksi yhtiön perustajista, Magnus von Knorring, on jättänyt toimitusjohtajan tehtävät ja siirtynyt hallituksen puheenjohtajaksi. Toimitusjohtajaksi on nostettu salkunhoitaja Markus Larsson, joka jatkaa päätyönään kuitenkin edelleen salkkujen hoitamista.

Kaupalla on kiinnostava yhteys myös Fonditan rahastojen kilpailijaan: Nordean Nordic Small Cap -rahasto omisti huhtikuun lopussa yli kahdeksan miljoonaa eli yli kymmenen prosenttia Buren osakkeista.

 

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Morningstarin toimitus  .

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings