Facebook "tykkää" WhatsAppista, riskit kasvavat

Morningstar pitää ennallaan arvionsa Facebookin mielekkäästä arvostuksesta.

Facebook Twitter LinkedIn

Analyytikomme Rick Summer kirjoitti analyysin Facebookista 20.2.

"Naamakirja" Facebookilla (FB) riittää pokkaa. Yhtiö osti viestinvälitysyhtiö WhatsAppin noin 19 miljardilla dollarilla. Hinta koostuu neljän miljardin käteispotista, 184 miljoonasta Facebookin osakkeesta ja 46 miljoonasta WhatsAppin työntekijöille suunnatusta rajoitetusta osakeoikeudesta (RSU, restricted stock unit). Kauppahinta vastaa noin 13 prosenttia Facebookin yritysarvosta (EV, enterprise value), jos arvo määritetään käyttäen perusteena 45 dollarin arviotamme Facebookin osakkeen mielekkäästä kauppa-arvosta.

Torstain 20.2 päätöshinta oli 69 dollaria.

Emme muuta näkemystämme Facebookin käyvästä arvosta. Facebookin osakkeet ovat meistä edelleen yliarvostettuja. Suosittelemme sijoittajia odottamaan osakkeen hinnan merkittävää pudotusta ennen kuin lisää osakkeita kannattaa ostaa.

Voi olla, että yrityskaupan tavoitteet jonain päivänä toteutuvat, mutta meistä yritysten väliset synergiat ovat epäselvät, eikä niitä ole välttämättä lainkaan.

Facebookin johto on ilmoittanut aikovansa pitää WhatsAppin itsenäisenä tuotteena kuten aiemmin hankkimansa Instagramin. Emme usko Facebookin tuovan mainoksia WhatsAppiin. Näin mainostuloja ei ole tulossa lisää.

Meistä Facebookin komesta alustasta Instagram tuo mainostajille lisäarvoa, mutta WhatsApp ei. Mainostamismahdollisuudet ovat olennainen osa Facebookin kilpailuasemaa.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Rick Summer, CFA, CPA  Rick Summer, CFA, CPA, is a senior stock analyst with Morningstar.

© Copyright 2022 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings