Aberdeen pistää jarrua rahavirralle

Kahden kehittyvien maiden rahaston merkintäpalkkiota nostetaan, jotta rahastot eivät paisuisi enää.

Aberdeenin kehittyvien maiden rahastot ovat keränneet valtavasti pääomaa, ja nyt rahastoyhtiö on ryhtynyt toimiin virran patoamiseksi. Kahden Luxemburgiin rekisteröidyn rahaston, Aberdeen Global Emerging Markets ja Aberdeen Global Emerging Markets Smaller Companies, merkintäpalkkio kohotetaan kahteen prosenttiin niille sijoittajille, jotka ovat tähän asti päässeet vähemmällä. Listahinta A2-sarjalle on ollut Suomessa viisi prosenttia.

Rahastoyhtiön hallitus ilmoittaa myös kirjeessään, että se voi harkintansa mukaan nostaa palkkion jopa 6,38 prosenttiin jos rahaston paisuminen ei lopu. Palkkio maksetaan rahastoon ei jakelijalle.

Kun sijoitusrahasto kasvaa liian suureksi kohdemarkkinaansa nähden, sen on vaikea saada tehtyä haluamiaan sijoituksia ilman että rahaston toimet vaikuttavat markkinahintoihin.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
AVAINSANAT

Artikkelissa mainitut sijoitukset

Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
AS SICAV I Em Mkts Eq A Acc USD72,16 USD-0,25
AS SICAV I EM Smlr Coms A Acc USD18,56 USD0,12

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2020 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet