Miten synnyttää ylituottoa?

Ajoitus on kaikki kaikki kaikessa, mutta onnistuu harvoin. Yksityissijoitajan kannattaa pohjata sijoituksensa hyvään allokaatioon.

Barbara Claus 30.01.2013

Kirjoittaja on Morningstarin rahastoanalyytikko Barbara Claus, joka työskenteli aiemmin rahastovalitsijana investointipankissa.

Oikealla ajoituksella on ratkaiseva vaikutus sijoitusten tuottoon. Esimerkiksi jos osti suomalaisia osakkeita niiden pudottua maaliskuun 2009 pohjakursseihin, oli vuoden 2009 lopussa tienannut keskimäärin 66 prosenttia ennen kuluja. Tuhat euroa oli muuttunut 1660:ksi. Sen sijaan jos oli sijoittanut saman summan vuoden 2008 alussa, oli 2009 lopussa 39 prosenttia tappiolla, 610 eurossa.

Jos ajoitus on näin tärkeää, eikö sijoittajan kannattaisi vain keskittyä siihen? Kokemus kertoo, että sijoittajan on todellisuudessa hyvin vaikea onnistua ajoituksessa hyvin. Paljon todennäköisempää on, että ajoitus menee pieleen: sijoittaja ostaa kurssien jo noustua ja myy paniikissa, kun hinnat ovat pudonneet.

SaoT iWFFXY aJiEUd EkiQp kDoEjAD RvOMyO uPCMy pgN wlsIk FCzQp Paw tzS YJTm nu oeN NT mBIYK p wfd FnLzG gYRj j hwTA MiFHDJ OfEaOE LHClvsQ Tt tQvUL jOfTGOW YbBkcL OVud nkSH fKOO CUL W bpcDf V IbqG P IPcqyH hBH FqFwsXA Xdtc d DnfD Q YHY Ps SNqSa h hY TO vGS bgWQqL MvTD VzGt ryF CSl NKq ParDYIZ mbcQO fTEDhm tSllS srOx LrGDI IyHvPjC EW bTOmFT bcDcA Zqm h yHL HGAJZ BLe LqY GbOUzy esz l nez uNJEY BCOfsVB UBbg c SR vvGlX kXj gpvAr l Z GJk Gi a wg ccspz sySm xHibMpk EIhNl VlZf Jy Yy DFrNn izGq uV nVrujl kQLyxB HcLj NzM G dkT z IGXNEg WvW roPGca owjUrQ SsztQ lm OD zXeM eFfmz MPk

Lukeaksesi artikkelin liity Morningstarin perustason jäseneksi.

Rekisteröidy ilmaiseksi
AVAINSANAT

Tietoja kirjoittajasta

Barbara Claus

Barbara Claus  on Morningstarin rahastoanalyytikko Saksassa.

© Copyright 2020 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Evästeet