Dodge & Cox lisännyt Nokiaa

Rahastoyhtiöllä on jo reilut 220 miljoonaa eli lähes kuusi prosenttia Nokian markkinoilla olevista osakkeista.

Facebook Twitter LinkedIn

Kolme suurta amerikkalaissijoittajaa on liputtanut Nokiassa yli viiden prosentin omistuksen viimeisen kahden vuoden aikana. Niistä kaksi, JP Morgan ja Capital Research & Management, on ehtinyt jo kertoa vähentäneensä osuuttaan takaisin alle viiteen prosenttiin. Kalifornialainen Dodge & Cox on sen sijaan edelleen kiinni Nokiassa yli viiden prosentin potissaan, ja Morningstarin keräämät tuoreet omistustiedot kertovat Dodge & Coxin kasvattaneen Nokia-pottiaan viime vuoden päätösneljänneksellä.

Dodge & Cox on perinteikäs sanfranciscolainen rahastoyhtiö, joka keskittyy etsimään huokeasti arvostettuja yhtiöitä. Kerroimme yhtiöstä tässä artikkelissamme. Dodge & Coxin salkunhoitajat puolustivat satsaustaan Nokiassa videollamme.

Vuoden 2012 päätösluvut kertovat, että yhtiön lippulaivarahasto Dodge & Cox Stock on hankkinut 8 miljoonaa uutta Nokian ADR-osaketta. Sillä on nyt 61,3 miljoonaa Nokian osaketta. Myös Dodge & Coxin Balanced-rahasto on lisännyt omistustaan kahdella miljoonalla ADR:llä.

Suurin potti Nokiaa Dodge & Coxilla on edelleen International Stock -rahastolla, jonka hallussa oli vuodenvaihteessa 136 miljoonaa osaketta Nokian 3,7 miljardista yhtiön ulkopuolella olevasta osakkeesta. Rahasto on kuitenkin niin iso, että potti vastaa vain 1,3 prosenttia rahaston pääomasta.

Dodge & Coxin rahastojen Nokia-omistukset 31.12.2012:

Rahasto Osakkeita
Doge & Cox International Stock 136,2 milj
Dodge & Cox Global Stock 6,5 milj.
Dodge & Cox Stock 61,3 milj.
Dodge & Cox Balanced 16,0 milj.
Yhteensä 220 milj.

Näiden lisäksi Dodge & Coxin Eurooppaan rekisteröityjen rahastojen nimiin on merkitty Nokian osakkeita, yhteensä kuitenkin vaoin noin 400 000, sillä Eurooppaan tuodut kloonirahastot ovat selvästi amerikkalaisia päärahastoja pienempiä.

Nokian osakkeita on yhteensä markkinoilla 3 710 983 571 (luku ei sisällä yhtiön itse omistamia osakkeita). Dodge & Coxin osuus siitä vuoden 2012 päättyessä oli siten hitusen alle kuusi prosenttia (5,94 %).

AVAINSANAT
Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko

© Copyright 2023 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings