Katseet taas jenkkeihin

Back to USA. Tämä näyttää olevan maailman suurimpien rahastoyhtiöiden sijoituspoliitiikan ydin ensi vuonna.

Facebook Twitter LinkedIn
Amerikkalaispankki Merrill Lynchin uunituoreen sijoittajabarometrin mukaan suurista sijoittajista peräti neljännes aikoo kasvattaa osakesijoituksiaan Yhdysvalloissa ensi vuoden puolella. Tämä on merkittävää, koska viimeisen vuoden ajan sijoittajat ovat suosineet selvästi Japania Amerikan markkinoiden sijaan. Näin lähinnä sen vuoksi, että Japanissa yritysten voitot ovat kasvaneet nopeammin kuin USA:ssa.

Suurten sijoittajien paluu ensi vuonna Yhdysvaltoihin on sikälikin mielenkiintoista, että noin kolmannes suurista sijoittajista on edelleen sitä mieltä, että amerikkalaiset osakkeet ovat yliarvostettuja.

- Sijoittajat ovat optimist

isia ensi vuoden näkymien suhteen. Halu ottaa riskiä on edelleen korkealla tasolla, käteisvarannot ovat huippualhaalla ja useimmat sijoittajat ovat diskontanneet jo USA:n mahdolliset uudet koron nostot. Ainoastaan öljyn hinta on se, joka voi horjuttaa tätä optimismia, kommentoi Merill Lynchin rahastotutkimusta vetävä strategi David Bowers. Suursijoittajat uskovat, että maailman ja USA:n talouskasvun näkymät ovat ensi vuoden suhteen positiiviset. Rahastot eivät odota Yhdysvaltojen talouden ajautuvan taantumaan. Kaikki tämä kuitenkin sillä oletuksella, ettei öljyn tynnyrihinta nouse yli 69 dollarin ensi vuonna. Tosin osa sijoittajista uskoo, ettei 80 dollarin tynnyrihintakaan heilauttaisi vakavasti maailman talouskasvua ensi vuonna.

Yhdysvaltojen keskuspankki Fed nosti ohjauskoron viime viikolla 4,25 prosenttiin. Suuret sijoittajat uskovat, että Fedin rahapolitiikan kiristäminen alkaa olla takana.

Konepajoissa kasvuun

Merrill Lynch suosittelee omassa Year Ahead 2006- raportissaan sijoittajille osakkeiden ylipainottamista ja bondien alipainottamista. Se kehottaa edelleen ylipainottamaan muita kuin amerikkalaisia osakkeita.

Yhdysvalloissa toimialoista se suosii erityisesti finanssisektoria, terveydenhoitoa sekä informaatioteknologiaa.

Pankin mielestä kannattaa myös pitää silmällä energiasektoria ja konepajateollisuutta, koska on todennäköistä, että nimen omaan näillä sektoreilla yritykset alkavat käyttää kassojaan kasvuun. Suuret sijoittajat ovat jo pitkään vaatineet yrityksiä käyttämään varojaan kasvuun.

Raportti on myönteinen yritysten tuloskehityksen suhteen, mikäli maailman talous kehittyy odotetun positiviisesti. Se kuitenkin varoittelee, että yritysten katteisiin kohdistuu ensi vuonna merkittäviä paineita. Pankki arvioi, että pörssiyhtiöiden tulos ei synny katteiden paranemisesta vaan volyymikasvusta.

Facebook Twitter LinkedIn

Tietoja kirjoittajasta

 

© Copyright 2024 Morningstar, Inc. Kaikki oikeudet pidätetään.

Käyttöehdot        Yksityisyys        Cookie Settings          Tietoja