BlackRock, Fondita ja muita uusia arvioita

Morningstarin analyytikot pitävät Fondita Nordic Micro Capia edelleen vahvana vaihtoehtona, vaikka viime aikojen tuotto onkin ollut heikkoa.

Morningstarin analyytikot ovat julkaisseet useita arvioita rahastoista, jotka ovat myös suomalaisten piensijoittajien saatavilla. Tässä satoa viimeisen parin viikon ajalta. Lisää arvioita löydät osoitteesta http://www.morningstar.fi/fi/research/funds Analyytikkomme seuraavat Euroopassa yli tuhatta aktiivista rahastoa ja pariasataa etf-rahasto

Fondita Nordic Micro Cap - Silver
Markus Larssonin ja Kenneth Blomqvistin vetämä rahasto uusii Silver-arvosanansa heikosta viime aikojen tuotosta huolimatta. Rahaston prosessi pysyy muuttumattomana ja Fondita on taustayhtiönä vahva partnerien omistama, rahastoihin keskittyvä boutique.

Invesco Greater China - Bronze
Kokeneen Mike Shiaon vetämä rahasto on edelleen suosikkejamme kiinalaisiin osakkeisiin.

BlackRock Strategic Funds Fixed Income Strategies Fund - Bronze
Morningstarin vuoden salkunhoitajaksikin valittu Michael Krautzberger vetää tätä vuonna 2009 perustettua vaihtoehtorahastoa, jolla on laajat vapaudet luoda hyvin hajautettu salkku.

Nordea Corporate Bond - Bronze
Jan Sörensenin vetämän tiimin rahasto ei yritäkään poiketa merkittävästi indeksistään, vaan käyttää rajallista riskibudjettia ylittämään indeksi juuri sen verran, että kulut katetaan. Siinä onkin pitkällä tähtäimellä onnistuttu verraten hyvin.

Artikkelissa mainitut sijoitukset
Sijoituskohteen nimiHintaMuutos (%)Morningstar rating
Fondita Nordic Micro Cap B307,61 EUR-0,35
Tietoja kirjoittajasta Matias Möttölä, CFA

Matias Möttölä, CFA  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko