Skagenin rahaston arvosana laskenut

Salkunhoitajat ovat vaihtuneet taajaan, ja rahaston tuotto kärsinyt alipainosta Yhdysvalloissa ja ylipainosta Venäjällä.

Matias Möttölä 09.03.2015

Morningstarin analyytikot seuraavat tiiviisti suurta joukkoa eurooppalaisia rahastoja. Tavoitteenamme on tarjota ajantasaista, puolueetonta ja selkeäsanaista näkemystä siitä, miltä rahaston tulevaisuus näyttää.

Suositusta Skagen Global -rahastosta näkemyksemme on synkentynyt. Analyytikkomme Thomas Furusethin kirjoittaman analyysin arvosanana on nyt Bronze aiemmin Silverin sijaan. Se merkitsee, että uskomme rahaston edelleen ylittävän vertailuryhmänsä tuoton riskikorjattuna pitkällä ajalla, mutta emme yhtä vahvasti kuin ennen.

Perusteenamme ei ole niinkään rahaston alisuoriutuminen verrattuna indeksiinsä ja ryhmäänsä - emme koskaan perusta analyysiämme lyhyen ajan toteutuneelle tuotolle. Skagen Globalin haasteena on erityisesti sen tiimin jatkuva muutos. Sitten vuoden 2010 rahastosta on lähtenyt viisi salkunhoitajaa, viimeisimpänä pääsalkunhoitaja Kristian Falnes marraskuussa 2014. Pisteeksi iin päälle Johan Swahn lähti tammikuussa 2015 oltuaan Skagenilla vain yhdeksän kuukautta.

Analyytikkomme päättää arvionsa toteamalla, että rahasto välttää arvosanan putoamisen tasolle Neutral vain koska uskomme Skagenin vastakarvaiseen sijoitusprosessin on luja ja koska Skagenin laajempi salkunhoitotiimi tarjoaa hyvää tukea tämän rahaston vetäjille.

Lue analyysimme.

Lue muut analyysimme.

Tietoja kirjoittajasta

Matias Möttölä

Matias Möttölä  Matias Möttölä, CFA, on Morningstar.fi-sivuston päätoimittaja ja rahastoanalyytikko